Jak vybrat nejlepšího dodavatele energií?

Jak vybrat nejlepšího dodavatele energií?

Cena není jediný ukazatel, který vám napoví, jestli jste si vybrali dobře. V dnešní době máte mnoho možností, ze kterých lze vybírat. Proto se rozhodujte pečlivě.

Porovnání cen

Pro porovnání aktuálních nabídek různých dodavatelů použijte online srovnávače cen. Rozhodněte se, zda chcete fixní cenu (stálá po určitou dobu) nebo variabilní (může se měnit podle tržní situace).

Podmínky smlouvy

Někteří dodavatelé plynu a elektřiny nabízejí smlouvy na dobu určitou (obvykle 1 až 3 roky), jiní na dobu neurčitou. Smlouva na dobu určitou často přináší nižší ceny, ale je třeba zvážit riziko předčasného ukončení. Zjistěte si, zda jsou účtovány nějaké sankce, pokud budete chtít od dodavatele odejít dříve.

Spolehlivost a kvalita služeb

Pročtěte si recenze a zkušenosti ostatních zákazníků. Kvalitní zákaznický servis je klíčový, pokud budete mít technické nebo třeba účetní problémy. Velcí a etablovaní dodavatelé mohou nabídnout větší stabilitu, zatímco noví hráči mohou přijít s lepšími cenami.

Doplňkové služby a bonusy

Pokud vám záleží na ekologii, můžete vybrat dodavatele, který nabízí elektřinu z obnovitelných zdrojů. Někteří dodavatelé mohou nabízet slevy za elektronické vyúčtování nebo balíčky pro kombinované dodávky plynu a elektřiny.

Flexibilita a možnost změny

Zjistěte, jak snadno můžete změnit tarif, pokud se změní vaše spotřeba nebo ceny na trhu. Někteří dodavatelé mohou nabízet služby jako energetické poradenství, chytré měření spotřeby nebo slevy na solární panely.

Spolehlivý dodavatel elektřiny a plynu

Nebo se také můžete rovnou obrátit na spolehlivého dodavatele energií, společnost Elimon. Na českém trhu působí již dvacet let a dodává levný plyn i elektřinu domácnostem, firmám, úřadům a dalším institucím. Navíc se může pochlubit kvalitním zákaznickým servisem. Pracovníci firmy vám pomohou i s přepsáním energií na jinou osobu, s osazením nového měřidla nebo třeba s ukončením smlouvy s vaším stávajícím dodavatelem energií.